Österlenturer


Traditionell Österlentur

Ingenstans är landet skönare än på Österlen! Landskapet, maten, kulturen! Här finns mycket att upptäcka och tjusas av för alla som älskar det goda livet. Låt Guidepoolen ta er med på en oförglömlig tur på Österlen. Ta en titt på våra olika förslag till tematurer, allt från mattur till en resa bland slott och borgar. Varför inte kombinera och få det bästa av allt?

Slott och borgar i Sydöstra Skåne

Vi ger oss ut på turné i det Skånska slottslandskapet och besöker utvalda slott. Upplev hur de historiska vingslagen samsas med det moderna slottslivet i de gamla kulturbyggnaderna. Genom att man skapat nytt liv i gamla egendomar kan vi få uppleva Kronovall som vinslott, Christinehovs ekopark, Glimmingehus museum, café och butik samt Marsvinsholm som fram till sommaren 2017 varit sommarteater och skulpturpark. I regionen finns även andra vackra slott vars estetik vi kan uppleva, både exteriört och interiört.

Konst och konsthantverk på Österlen

 Österlen kallas Sveriges Provence tack vare det fantastiska ljus som naturen erbjuder. Detta lockar många konstnärer och konsthantverkare till regionen. Vi åker en tur där vi får titta in hos utvalda konstnärer och konsthantverkare och ta del av resultatet av deras ”österlenska” inspiration. En måltid på en charmig restaurang eller ett café vid lämplig tidpunkt är ett måste! Konst- och designbutiker finner vi också här och om ni önskar besöker vi någon av dem.

Matrunda på Österlen

Följ med på en härlig runda på Österlen där vi njuter av såväl vackra vyer som kulinariska upplevelser. Vi besöker lokala producenter för att smaka på en del av de godsaker som Österlen har att erbjuda och som förädlas här. Det kan vara frukt, grönsaker, kryddor, choklad, rökt fisk eller spettkaka. Vår lunch intar vi på en anrik gästgivaregård eller en trevlig restaurang som använder sig av årstidens utbud av lokala råvaror. Varför inte avrunda dagen med att prova på att tillverka sina egna chokladpraliner eller kanske hellre en gemytlig vinprovning?

Kommissarie Wallander på Österlen

Turen för alla och ett måste för varje Wallander-fan och filmintresserad! Guidepoolen tar dig med buss till utvalda platser ur böckerna och filmerna om kommissarie Wallander. Upptäck Ystad och Österlen i Wallanders spår och få en inblick i filmens värld. Boka en tre- eller fyratimmarstur, kombinera med en stadsvandring i Ystad eller ett besök i Ystad Studios. Restauranger som har använts i filminspelningarna finns det gott om. Vi besöker någon av dem.

Trädgårdar på Österlen

I det böljande landskapet på Österlen, gömmer sig de vackraste trädgårdar. Vi kommer att besöka både stora och små trädgårdar, kända som okända, var och en med sin specifika stil och inriktning. De flesta trädgårdarna har även butiker med konsthantverk och trädgårdsartiklar. Konsthantverken är oftast gjorda av lokala konstnärer. Det kulinariska kommer att inriktas på god och närodlad mat i trevlig miljö.